TEBLİĞLER-Numune Alma ve Analiz Metodu
- Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinin Ve Gıda Bileşenlerinin Üretiminde Kullanılan Ekstraksiyon Çözücüleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Gıdaların Ait Olduğu Partiyi Tanımlayan İşaretler veya Numaralar Hakkında Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Belirli Gıdalarda Erusik Asit Seviyesinin Resmi Kontrolü için Numune Alma ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi-İnsan Tüketimine Sunulan Hızlı Dondurulmuş Gıdalarda Sıcaklığın Resmi Kontrolü İçin Kontrol Noktalarının Seçilmesi ve Ölçüm Metodu Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Belirli Gıdalarda Dioksinlerin, Dioksin Benzeri Poliklorlu Bifenillerin ve Dioksin Benzeri Olmayan Poliklorlu Bifenillerin Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Belirli Gıdalarda Nitrat Limitinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Gıdalardaki Mikotoksin Seviyelerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama Ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Gıdalarda Pestisit Kalıntılarının Resmi Kontrolü İçin Numune Alma Metotları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Gıdalarda Eser Elementler ve Bulaşan Seviyelerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – İnsan Tüketimine Sunulan Şekerlerin Analiz Metodları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Koyulaştırılmış Süt ve Süttozlarının Kimyasal Analizi İçin Numune Alma Metotları Tebliği
- Koyulaştırılmış Süt ve Süttozunun Analiz Metodları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Yenilebilir Kazein ve Kazeinatların Kimyasal Analizi İçin Numune Alma Metotları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Yenilebilir Kazein ve Kazeinatların Analiz Metodları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Hızlı Dondurulmuş Gıdalar Depolanması, Muhafazası ve Taşınması Sırasında Sıcaklığın İzlenmesi Hakkında Tebliğ
TEBLİGLER-Gıda ile Temas Eden Malzemeler
- Türk Gıda Kodeksi – Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemelerin Bileşenlerinin Migrasyon Testinde Kullanılan Gıda Benzerleri Listesi Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Gıda ile Temas Eden Seramik Malzemeler Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Rejenere Selüloz Filmlerden Üretilmiş, Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Belirli Epoksi Türevlerinin Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemelerde Kullanımının Kısıtlanması Hakkında Tebliğ
- Türk Gıda Kodeksi – Gıda Maddeleri ile Temas Eden ve Vinil Klorür Monomer İçeren Madde ve Malzemeler Hakkında Tebliğ
- Türk Gıda Kodeksi Gıda İle Temas Eden Aktif Ve Akıllı Madde Ve Malzemelere Dair Tebliğ
TEBLİĞLER-Ürün bazlı
- Türk Gıda Kodeksi – Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – İçme Sütleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi- Peynir Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Fermente Süt Ürünleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Dondurma Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Krema ve Kaymak Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Krema ve Kaymak Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ
- Türk Gıda Kodeksi – Tereyağı, Diğer Süt Yağı Esaslı Sürülebilir Ürünler ve Sadeyağ Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Yenilebilir Kazein ve Kazeinat Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Yumurta Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Reçel, Jöle, Marmelat ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Sofralık Zeytin Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi- Bulgur Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Buğday Unu Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Pirinç Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Makarna Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Makarna Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ
- Türk Gıda Kodeksi – İrmik Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Mercimek Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Mercimek Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ
- Türk Gıda Kodeksi – Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Sürülebilir Yağlar/Margarin ve Yoğun Yağlar Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Lokum Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Tahin Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Tahin Helvası Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Üzüm Pekmezi Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Hızlı Dondurulmuş Gıdalar Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Özel Beslenme Amaçlı Gıdalar Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Bebek Formülleri Ve Devam Formülleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Gluten İntoleransı Olan Bireylere Uygun Gıdalar Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi - Vücut Ağırlığı Kontrolü İçin Diyetin Yerini Alan Gıdalar Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Özel Tıbbi Amaçlı Diyet Gıdalar Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ
- Türk Gıda Kodeksi – Özel Beslenme Amaçlı Gıdalara Eklenebilecek Bileşenler Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Sporcu Gıdaları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi Sporcu Gıdaları Tebliği (Tebliğ No: 2003/42)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
- Türk Gıda Kodeksi – Şarap Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Aromatize Şarap, Aromatize Şarap Bazlı İçki ve Aromatize Şarap Kokteyli Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Distile Alkollü İçkiler Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Bira Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Alkolsüz İçecekler Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Çay Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Tuz Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Sakız Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Şeker Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Kakao ve Çikolata Ürünleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Hindiba Ekstraktı Tebliği Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Baharat Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Enerji İçecekleri Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Distile Alkollü İçkiler Analiz Metotları Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Takviye Edici Gıdalar Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Bal Tebliği
- Türk Gıda Kodeksi – Salça ve Püre Tebliği
TEBLİĞLER- Diğer
- Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz Ve Konya Ovası Projeleri Kapsamındaki İllerde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2019/16)
- Çiğ Süt Desteği Ve Süt Piyasasının Düzenlenmesi Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2019/22)
- Et Piyasasının Düzenlenmesi Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2019/26)
- Okul Gıdası Logosu Uygulaması Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/29)
- Biyolojik İzleme Tebliği
- 2018 Ürün Yılında Sözleşme Dışı Üretilen Tütünlerin Açık Artırma Yöntemi İle Alım Satımına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/33)
- Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/30)
- Açık Artırma Yöntemi İle Alım Satımı Yapılacak 2018 Ürünü Üretici Tütünlerine İlişkin Açık Artırma Başlangıç Fiyatları Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/37)